In het kader van 75 jaar bevrijding organiseert het Nationaal Openbaar Vervoer museum te Ouwsterhaule een aantal bustochten door gemeente De Fryske Marren langs plaatsen die een rol hebben gespeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Deze ritten gaan langs huizen en boerderijen waar verzetsactiviteiten plaatsgevonden hebben en verder langs monumenten, bunkers en andere zaken. Er zal uitleg gegeven worden door een deskundige. Enkele malen zal er gestopt worden om deelnemers gelegenheid te geven om foto's te maken. De route leidt door een landschappelijk aantrekkelijke omgeving. In Oudemirdum wordt gepauzeerd; hier kan men een oorlogstentoonstelling bezoeken en desgewenst iets nuttigen.

De bustochten vinden plaats op 25 april en 2 mei 2020. Vertrek vanaf het Nationaal openbaar vervoer museum te Ouwsterhaule om 10.00 uur, terugkomst omstreeks 16.00 uur.

Wilt u deelnemen aan één van deze ritten, dan kunt u zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via telefoon 0513 - 795 068.