Op zaterdagavond 18 april 2020 geeft het Fries Symfonie Orkest (FSO) in het kader van '75 jaar Bevrijding' een bijzonder concert in De Oerdracht in Joure.

Het concert bestaat uit een aantal delen. In elk deel wordt een verhaal verteld met voorbeelden uit verleden en heden, omlijst door muziek. In het eerste deel vertelt Robert Duizend het verhaal van zijn ouders. Zijn vader heeft de kampen overleefd, zijn moeder heeft in de oorlog ondergedoken gezeten. Na de oorlog hebben ze elkaar ontmoet. Robert begeleidt zichzelf op de oude viool van zijn vader en wordt ondersteund door het orkest. Daarna komen er nog twee verhalen aan bod. Het ene gaat over de bevrijding van Fryslân in april 1945, het andere is het verhaal van een Syrische vluchteling anno 2020.

Behalve dat ze de ontmenselijking van een groep mensen willen belichten ten tijde van oorlog, willen ze ook graag laten zien en horen dat racisme en discriminatie van alle tijden is, ook bij ons in het land. Het Fries Symfonie Orkest bestaat uit ruim 40 amateurmusici die o.l.v. dirigent Gerhart Drijvers concerten verzorgt voor een breed publiek.

Locatie
De Oerdracht
E.A. Borgerstraat 46
8501 NE Joure

Aanvang: 20.00 uur

Toegang: € 15